Archief | APA

APA

Hier vind je foto’s en informatie van alle APA modellen die zijn verkocht door de jaren heen.
Let op: de modellen uit het archief zijn niet meer te koop! Voor het actuele aanbod ga je naar Shop of Exclusief Aanbod.

Farmall M / H | APA

Fabrikant: APA
Land: Australië
Jaar: 1950’s
Schaal: 1/16
Materiaal: Plastic
Type: Promotiemodel
Verkocht: 2010

Deze plastic Farmall M is begin jaren 50 gemaakt als promotiemodel voor de echte Farmall M die in de Geelong-fabriek in Australië is gebouwd. Het is heel goed mogelijk dat dit model ook in Australië is gemaakt. Van een afstand zou je zeggen: ‘dit is een Farmall van Product Miniature’. Als je beter kijkt, zijn er enkele interessante verschillen te ontdekken. Het meest opvallend zijn de ‘Factory Geelong’-emblemen van ‘bladgoud’. Dan zijn er markeringen op het motorcarter, die een kaart van Australië tonen met lijnen die naar het Geelong-gebied wijzen en de letters ‘APA’. Dezelfde letters zijn op de achterbanden gegoten. Het zou de naam kunnen zijn van de fabrikant van dit model.
Naast de Product Miniature en de Australische Geelong ‘M’, zijn soortgelijke Farmall-modellen gemaakt door Brio uit Zweden, Lego uit Denemarken en een Farmall M met brede vooras gemaakt voor de Engelse Doncaster-fabriek.