Archief

HET GROTE 60TOYS ARCHIEF!

Hier vind je foto’s en informatie van alle modellen die zijn verkocht door de jaren heen.
Let op: de modellen uit het archief zijn niet meer te koop! Voor het actuele aanbod ga je naar Shop of Exclusief Aanbod.

Het archief is gerangschikt op fabrikant, op alfabetische volgorde. Zoek je bijvoorbeeld naar modellen van Hausser Elastolin, scroll dan hieronder naar ‘Hausser Elastolin’, en klik erop. Je ziet dan een overzicht met foto’s en informatie per model. Zoek je bijvoorbeeld naar alles van John Deere, gebruik dan de zoekbalk hieronder. Je kunt natuurlijk ook met andere trefwoorden de zoekbalk gebruiken. 

Modellen gemaakt door kleinserie fabrikanten, zoals Brian Norman of MH Modelle, zijn te vinden onder ‘Kleinserie’.

Modellen waarvan de fabrikant tot nu toe onbekend is vind je onder ‘Onbekend’

Salesman’s samples, modellen die voornamelijk werden gebruikt door vertegenwoordigers om werking and functionaliteit te demonstreren aan dealers of potentiële klanten, zijn te zien onder ‘Salesman’s samples’. Soms waren deze modellen gemaakt in opdracht van de OEM (bijv. Deutz, Kemper etc.) door een ‘echte’ fabrikant, maar meestal werden er maar een klein aantal met de hand gebouwd door een instrumentmaker of modelbouwer. Kwaliteit is vaak hoog, modellen zijn veelal van metaal, goed gedetailleerd en dikwijls functioneel.