Archief | Tippco

TIPPCO

Hier vind je foto’s en informatie van alle modellen van Tippco die zijn verkocht door de jaren heen.
Let op: de modellen uit het archief zijn niet meer te koop! Voor het actuele aanbod ga je naar Shop of Exclusief Aanbod.

Massey Ferguson 165 | Tippco Scalecraft

Fabrikant: Scalecraft
Land: VK
Jaar: 1970’s
Schaal: ca. 1/24
Materiaal: Kunststof
Type: Speelgoedmodel
Verkocht: 2020

Massey Ferguson 165 gemaakt als ‘snap-together kit’ door Scalecraft, Engeland. Schaal 1/24, plastic. Versie met chrome grille, zitje en stuurwiel. Het model wordt aangedreven door een elektromotor (1 AA batterij) en kan worden bediend met het pookje (aan/uit). De motor doet het zelfs nog! Met fusee gestuurde vooras. Inclusief originele doos! Model in perfecte conditie.
Ā 
Oorspronkelijk is dit model ontwikkeld door de Duitse fabrikant Tippco, later zijn de matrijzen gedeeld met het Engelse Scalecraft. De modellen verschillen iets van elkaar in kleur en bij het Duitse model is het Tippco logo ingegoten op het spatbord. Ook de dozen zijn iets verschillend. Er bestaan ook versies met cabine.

Stoomtrekker KIT nr. 1511 | Tippco Scalecraft

Fabrikant: Tipp & Co
Land: Duitsland
Jaar: 1971
Schaal: ca. 1/32
Materiaal: Kunststof
Type: Speelgoedmodel
Verkocht: 2020

Tipp & Co uit Neurenberg bracht onder de naam Scalecraft een assortiment bouwpakketten op de markt die zonder lijm en verf in elkaar te zetten waren. In de product catalogus van 1971 verschijnt kit nummer 1511, een (merkloze) plastic stoomtrekker. (Er was ook een kit van de Massey Ferguson 165 leverbaar die ook met cabine is uitgebracht).

Deze kit met stoomtrekker is in perfecte conditie, compleet met electromotor, stickers, machinist en bouwhandleiding. De schaal is bij benadering 1/32.