Archief | Shackleton

SHACKLETON

Hier vind je foto’s en informatie van alle Shackleton modellen die zijn verkocht door de jaren heen.
Let op: de modellen uit het archief zijn niet meer te koop! Voor het actuele aanbod ga je naar Shop of Exclusief Aanbod.

David Brown Trackmaster 30 | Shackleton

Fabrikant: Shackleton
Land: VK
Jaar: 1951
Schaal: 1/16
Materiaal: Die cast metaal / blik
Type: Promotiemodel
Verkocht: 2021

David Brown heeft in 1951 dit model van de Trackmaster 30 laten maken bij Shackleton. Het resultaat mocht er zijn. Een voor die tijd super gedetailleerd model gemaakt van die cast metaal (o.a. radiateur) en blik (plaatwerk). Het loopwerk is een waar kunststukje, met bewegende en geschroefde onderdelen. De rupsen zijn van rubber. Uitlaat en lampen zijn van kunststof. Dit model is volledig in originele staat. Decals nog perfect en rupsen soepel. 

De modellen waren erg duur om te maken en zodoende ook een prijzig geschenk in de jaren 50. Ze werden maar mondjesmaat verkocht en het overgrote deel is overgenomen door David Brown voor promotiedoeleinden of relatiegeschenk. Er is bijvoorbeeld een exemplaar bekend met achterop een metalen plaatje met inscriptie die gediend heeft als bedankje voor een radiateur fabrikant. Later is de productie nog een tijdje voortgezet door Chad Valley. Chad Valley plakte hun eigen ronde Chad Valley stickertje op de verder ongewijzigde doos.