Archief | Chad Valley

CHAD VALLEY

Hier vind je foto’s en informatie van alle Chad Valley modellen die zijn verkocht door de jaren heen.
Let op: de modellen uit het archief zijn niet meer te koop! Voor het actuele aanbod ga je naar Shop of Exclusief Aanbod.

Fordson Major E27N | Chad Valley

Fabrikant: Chad Valley
Land: VK
Jaar: 1950’s
Schaal: 1/16
Materiaal: Die cast metaal
Type: Promotiemodel
Verkocht: 2020

De Fordson Major E27N van Chad Valley is een iconisch schaalmodel uit de vroege jaren 50. Je komt ze geregeld tegen op beurzen, maar vaak in matige conditie zonder doos. Dit exemplaar is altijd bewaard geweest in de doos en is onbespeeld en nog in originele staat. Met originele blanco bruine kartonnen doos met sticker ‘Chad Valley Fordson Major Tractor 9235 (Die-Cast) 1 only’. Versie met Good Year Sure Grip banden. Sticker met ‘Chad Valley Made in England’ aanwezig onder het model. Doos inclusief originele inleg!

Interessante weetjes
Er bestaan 3 varianten van de doos: blanco bruin karton met sticker met zwarte opdruk, dezelfde doos maar dan met sticker met rode opdruk en een doos in oranje/blauw met bedrukking met illustratie van de E27N. Wat niet veel mensen weten is dat er maar liefst 4 verschillende type banden bestaan voor dit model: 1. ‘Dunlop Farm Tractor 11.25-28’ 2. ‘Good Year Sure Grip’ 3. Firestone Tractor’ 4. ‘Fordson Major Made By The Chad Valley Co Ltd.’ (Het laatste type band zie je het meest en zaten onder de modellen die het laatst geproduceerd zijn).

Fordson Major | Chad Valley

Fabrikant: Chad Valley
Jaar: 1950’s
Schaal: 1/16
Materiaal: Die cast metaal
Type: Dealer award
Verkocht: 2012

Verchroomde Fordson Major van Chad Valley. Uitgebracht als dealer award. 
 
Er is ook een Major in industrie geel gemaakt en in het rood. 

Fordson Major | Chad Valley

Fabrikant: Chad Valley
Jaar: 1950’s
Schaal: 1/16
Materiaal: Die cast metaal
Type: Promotiemodel
Verkocht: 2011

Fordson Dexta van Chad Valley uitgebracht als promotiemodel ca. 1958. Vergeleken bij de Major was dit duidelijk een ‘low cost’ model. Hoewel het model jonger is dan de E27N en Major kom je de Dexta veel minder vaak tegen. Waarschijnlijk is het voor een veel kortere periode gemaakt.