Exclusief Aanbod

EXCLUSIEF AANBOD

Zeldzame stukken van de bovenste plank vind je hieronder in het 60Toys Exclusief Aanbod. Nieuwe modellen worden van tijd tot tijd toegevoegd dus hou deze pagina in de gaten. Voor prijsinfo of verdere informatie over een model, klik op ‘Prijsinfo’ en vul het formulier in. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.  

Laverda M132

Fabrikant: LMG
Land: Italië
Schaal: 1/35
Jaar: 1975

Laverda M132 promotiemodel in schaal 1/35 van plastic gefabriceerd rond 1975 door LMG uit San Martino in Rio, Italië. Model van naturel rood kunststof; later zijn de modellen ook door DUGU uitgebracht uitgevoerd in rood gespoten plastic.

Super zeldzaam en moeilijk te vinden model in perfecte, complete conditie inclusief originele doos mét liner!

Lees ook de Oud Nieuws aflevering uit 2020 over hoe ik na jarenlang zoeken eindelijk een M132 aan mijn verzameling kon toevoegen! 

Laverda M120 'COGEMA'

Fabrikant: Onbekend
Land: Italië
Schaal: 1/25
Jaar: 1963

Laverda M120 plastic promotiemodel gemaakt in Italië door onbekende fabrikant. Model in perfecte conditie. Dit model heeft een opdruk ‘COGEMA’ op de linkerkant van het model. Onbekende variant, waarschijnlijk een speciale uitgave voor een dealer o.i.d. 

  • Alle onderdelen aanwezig
  • Geen breuken of beschadigingen 
  • Alle stickers aanwezig
  • Geen verkleuringen
  • Met bedrukking ‘COGEMA’ 

Met zeldzame, eerste versie van de doos, alleen voor de Italiaanse markt bestemd. ‘Qui c’è per voi bambini il modellino della mietitrebbia di papà’, vertaald als Hier is voor jullie kinderen het model van papa’s maaidorser’. De meest voorkomende doos is geel met blauw, met daarop een kleurenfoto van de combine. 

Het model is gemaakt in dezelfde periode als de echte M120, ongeveer vanaf 1963. Ze werden weggegeven bij een echte, of na excursies in de fabriek in Breganze. Omdat de modellen zeer breekbaar waren hebben vele de tijd niet overleefd. Tegenwoordig is het een zeldzaamheid, vooral in complete conditie en met de originele doos. 

Lees hier Oud Nieuws uit 2006 over de M120.

Verkocht
Sold

Nacoral John Deere
2120

Fabrikant: Nacoral
Land: Spanje
Schaal: 1/43
Jaar: 1970’s

De Spaanse fabrikant van modelauto’s Nacoral maakte in de jaren 70 een promotiemodel van de John Deere 2120 in schaal 1/43. Het model was enkel via dealers in Spanje te verkrijgen. Een superzeldzame verschijning en geldt onder Nacoral verzamelaars ook als een van de zeldzaamste Nacoral items. Model gemaakt van zamac en plastic. Er is ook een nog moeilijker te vinden versie gemaakt waarbij de chrome delen correct JD groen zijn en de wielen geel.