Exclusief Aanbod

EXCLUSIEF AANBOD

Zeldzame stukken van de bovenste plank vind je hieronder in het 60Toys Exclusief Aanbod. Nieuwe modellen worden van tijd tot tijd toegevoegd dus hou deze pagina in de gaten. Voor prijsinfo of verdere informatie over een model, klik op ‘Prijsinfo’ en vul het formulier in. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.  

Shackleton David Brown Trackmaster 30

Fabrikant: Shackleton
Land: VK
Schaal: 1/16
Jaar: 1951

David Brown heeft in 1951 dit model van de Trackmaster 30 laten maken bij Shackleton. Het resultaat mocht er zijn. Een voor die tijd super gedetailleerd model gemaakt van die cast metaal (o.a. radiateur) en blik (plaatwerk). Het loopwerk is een waar kunststukje, met bewegende en geschroefde onderdelen. De rupsen zijn van rubber. Uitlaat en lampen zijn van kunststof. Dit model is volledig in originele staat. Decals nog perfect en rupsen soepel.Ā 

De modellen waren erg duur om te maken en zodoende ook een prijzig geschenk in de jaren 50. Ze werden maar mondjesmaat verkocht en het overgrote deel is overgenomen door David Brown voor promotiedoeleinden of relatiegeschenk. Er is bijvoorbeeld een exemplaar bekend met achterop een metalen plaatje met inscriptie die gediend heeft als bedankje voor een radiateur fabrikant. Later is de productie nog een tijdje voortgezet door Chad Valley. Chad Valley plakte hun eigen ronde Chad Valley stickertje op de verder ongewijzigde doos.

Nacoral John Deere
2120

Fabrikant: Nacoral
Land: Spanje
Schaal: 1/43
Jaar: 1970’s

De Spaanse fabrikant van modelauto’s Nacoral maakte in de jaren 70 een promotiemodel van de John Deere 2120 in schaal 1/43. Het model was enkel via dealers in Spanje te verkrijgen. Een superzeldzame verschijning en geldt onder Nacoral verzamelaars ook als een van de zeldzaamste Nacoral items. Model gemaakt van zamac en plastic. Er is ook een nog moeilijker te vinden versie gemaakt waarbij de chrome delen correct JD groen zijn en de wielen geel.