Exclusief Aanbod

EXCLUSIEF AANBOD

Zeldzame stukken van de bovenste plank vind je hieronder in het 60Toys Exclusief Aanbod. Nieuwe modellen worden van tijd tot tijd toegevoegd dus hou deze pagina in de gaten. Voor prijsinfo of verdere informatie over een model, klik op ‘Prijsinfo’ en vul het formulier in. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.  

Laverda M120

Land: Italië
Schaal: 1/25
Jaar: ca. 1963

Laverda M120 plastic promotiemodel gemaakt in Italië door onbekende fabrikant. Model in absolute topconditie!

  • Alle onderdelen aanwezig
  • Geen breuken of beschadigingen 
  • Alle stickers aanwezig
  • Geen verkleuringen

Met zeldzame doos, waarschijnlijk de eerste uitgave alleen voor de Italiaanse markt bestemd. ‘Qui c’è per voi bambini il modellino della mietitrebbia di papà’, vertaald als Hier is voor jullie kinderen het model van papa’s maaidorser’. De meest voorkomende doos is geel met blauw, met daarop een kleurenfoto van de combine. 

Het model is gemaakt in dezelfde periode als de echte M120, ongeveer vanaf 1963. Ze werden weggegeven bij een echte, of na excursies in de fabriek in Breganze. Omdat de modellen zeer breekbaar waren hebben vele de tijd niet overleefd. Tegenwoordig is het een zeldzaamheid, vooral in complete conditie en met de originele doos.    

Laverda M132

Land: Italië
Schaal: 1/35
Jaar: ca. 1975

Mega zeldzaam! Plastic Laverda M132 gemaakt door LMG in schaal 1/35. (Niet te verwarren met de M120 modellen in schaal 1/25!)

Verfijnd promotiemodel gemaakt omstreeks 1975 door LMG uit San Martino in Rio in de provincie Reggio Emilia. Informatie in bodemplaat gegoten. Bruin gespoten plaatwerk aan onderzijde. LMG heeft de modellen waarschijnlijk als eerste uitgebracht, uitgevoerd in naturel rood plastic, en later gemaakt door DUGU. Deze zijn ook van kunststof, maar rood gespoten. 

Door de kwetsbaarheid hebben de meeste modellen het niet overleefd, en daarom vandaag de dag extreem moeilijk te vinden! Dit exemplaar is als nieuw en mét originele doos + liner! 

Vendeuvre BL

Land: Frankrijk
Schaal: 1/16
Jaar: 1950’s

De Franse fabrikant van landbouwtractoren Vendeuvre heeft in de jaren 50 een promotiemodel uitgebracht van het type BL. In tijden wanneer de fabricage van trekkers op een lager pitje stond, werd er dit model gemaakt in schaal 1/16, van gietaluminium. Elk model werd individueel genummerd. Hoeveel er precies zijn gemaakt is niet duidelijk. Er is een exemplaar bekend met nummer 519, dus zullen er tenminste zoveel zijn geproduceerd. 

Dit model is een van de eerst geproduceerde, en heeft nummer 32! Een uitzonderlijk moeilijk te vinden model in mooie originele conditie.

Nacoral John Deere
2120

Land: Spanje
Schaal: 1/43
Jaar: 1970’s

De Spaanse fabrikant van modelauto’s Nacoral maakte in de jaren 70 een promotiemodel van de John Deere 2120 in schaal 1/43. Het model was enkel via dealers in Spanje te verkrijgen. Een superzeldzame verschijning en geldt onder Nacoral verzamelaars ook als een van de zeldzaamste Nacoral items. Model gemaakt van zamac en plastic. Er is ook een nog moeilijker te vinden versie gemaakt waarbij de chrome delen correct JD groen zijn en de wielen geel.